Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snabblasagne med ricotta & tomat

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Vegetarisk lasagne du snabbt fixar. Väldigt gott och lättlagat!

Ingredienser

4 personer
  • 400 g färska pastaplattor
  • 500 g ricotta
  • 100 g finhackad valnötter
  • 100 g bladspenat
  • 2 stjälkselleri
  • 2 morötter
  • 2 gula lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 peperoncino
  • 2 burk krossade tomater eller cocktailtomater på konserv
  • 1 nypa socker
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja
  • 2-3 dl riven parmesan, grana padano eller annan smakrik ost
  • sallad till servering

Så här gör du

  1. Hacka hälften av den gula löken, vitlök, selleri och morot och fräs i en kastrull med olivolja och peperoncino ett par minuter tills löken är mjuk.
  2. Slå på krossade tomater, krydda med socker, salt och nymalen svartpeppar och låt koka samman i ca 5 minuter.
  3. Fräs under tiden bladspenat i olivolja tillsammans med resten av den gula löken som du först strimlar. Tillsätt hackade valnötter, krydda med salt och peppar och dra av från värmen.
  4. Rör ner ricotta och 1 dl av den rivna osten.
  5. Koka pastaplattorna mjuka, det tar ca 1 minuter, i rikligt med saltat vatten.
  6. Varva pastaplattor, tomatsås och ricottaröran på tallrikar till en så kallad öppen lasagne och toppa med riven parmesanost. Servera med en härlig grönsallad.