Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snabbgravad halstrad salmalax

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Salmalax är pinfärsk lax som man kan äta rå eller tillaga på ett kick. Den förpackas fyra timmar efter fångst och säljs skinn– och benfri.

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 600 g salmalax
  • 3 tsk strösocker
  • 2 tsk vanligt salt
  • 2 tsk nystötta vitpepparkorn
  • 3 tsk grovstött rosépeppar
  • hackad dill

Så här gör du

  1. Blanda socker, salt och vitpeppar. Gnid in laxen med blandningen. Täck över med platsfolie och grava i rumstemperatur, 30–40 minuter.
  2. Torka försiktigt av vätskan som bildats, men behåll pepparkornen.
  3. Hetta upp en stekpanna. Halstra laxen i den torra pannan, cirka 30 sekunder på varje sida, så att den blir sotad runtom. Låt kallna och förvara i kylen.
  4. Blanda rosépeppar och hackad dill på en skärbräda. Rulla laxen i blandningen vid servering. Skär försiktigt i raka skivor med en vass kniv.