Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snabba jordgubbsbakelser

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Jordgubbar smakar som svensk sommar! Lika goda som vackra bakelser med klar proffskänsla fixas dessa lätt med fryst smördeg (som inte ens behöver tinas) och två burkar från affärens mejerihylla.

Läs också: Vår mumsiga jordgubbsdessert!

Ingredienser

15 stycken
  • 1 pkt (5 plattor) fryst smördeg
  • 1 jordgubbar
  • Fyllning:
  • 1 burk (200 g) Philadelphiaost
  • knappt 1 burk (175 g) kesella, vanilj
  • 1 tsk flytande honung (eventuellt)

Så här gör du

  1. Dela varje smördegplatta i tre bitar. De ska inte tinas innan. Lägg bitarna på bakpappersklädd plåt och pensla med uppvispat ägg.
  2. Grädda i ugn, 225 grader, tills bitarna är frasiga och fluffiga. Ta up och låt svalna.
  3. Blanda ihop fyllningen. Kanske önskas lite mer sötma. Rör då ner 1 tsk flytande honung.
  4. Dela de kalla smördegsbakelserna och fyll dem med vaniljkräm och jordgubbar. Pudra eventuellt lite florsocker på toppen.