Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snabba frukostbullar utan jäst

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 444 st har redan röstat

Bytte ut 2 dl vetemjöl mot 2 dl grahamsmjöl.
Tillsatte också 2 msk chiafrön.

Ingredienser

10 Frallor
  • 5 dl Vetemjöl (du kan bra ersätta en del med andra mjölsorter)
  • 1 msk Bakpulver
  • 1/4 msk Salt
  • 2 msk Sirap
  • 2 1/2 dl Vatten

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200 C
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper
  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke
  4. Tillsätt sirap och vatten, rör om till en jämn deg
  5. Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked och lägg på plåten Forma runda med mjöliga händer
  6. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter
  7. Servera nybakade med smör och ost
9 kommentarer om "Snabba frukostbullar utan jäst"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Sanna GS

      Eller hur! Nybakat bröd kan ju vara det godaste 🙂 /Stina, webbredaktör.

  • Gina Cinnamoni
    Gina Cinnamoni

    Mina blev helt platta :-/ Kan det vara pga glutenfritt vetemjöl? Fick tillsätta en massa extra mjöl men de ser ändå ut som pannkakor 🙁

  • Jeanette Wallmark
    Jeanette Wallmark

    Supergoda, jag penslade dem med smält smör efter att jag klippt ett kryss i toppen,
    Mmmmm, det tillför en frasighet i botten och bidrar till en bättre färg!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Jeanette Wallmark

      Hej Jeanette, tack för bra tips! Det måste vi testa! Hälsningar Jorunn/webbredaktör Mitt kök

  • Cilla Cederberg
    Cilla Cederberg

    Mmmm goda . Jag hade gojibär i och svarta sesamfrön på toppen