Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snabb thaigryta med torskrygg och äggnudlar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion
  • 4 torskryggfiléer
  • 1 dl Strimlad purjolök
  • 1 finstrimlad fänkål
  • 1 Strimlad röd paprika
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 burk kokosmjölk, 400 g
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • Röd chili efter smak och styrka:)
  • Salt och peppar
  • 4 Port kokta äggnudlar
  • 0,5 Rivet skal av citron

Så här gör du

  1. Hetta upp en kastrull med lite rapsolja. Fräs fänkål, paprika, vitlök och purjolök några minuter tills de fått lite lite färg. Häll över kokosmjölk, fond och lägg i hackad chili och ingefära. Låt det puttra underlock cirka 10 minuter.
  2. Under tiden torka av torskryggen, skär i kuber och salta lite lätt. Låt dem stå och dra.
  3. När grytan med kokosmjölk puttrat 10 minuter och fänkålen känns mjuk med lagom tuggmotstånd, sänk värmen så det inte bubblar för mycket. Lägg ner fiskkuberna och låt dem ligga i några minuter bara. Smaka av grytan med peppar och ev lite salt. Riv lite citronskal över!
  4. Servera med äggnudlar!