Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Snabb kalops

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Härlig gryta med många smaker.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fint strimlat nötkött typ biff, lövbiff eller mörat innanlår
  • 2 morötter
  • 1 1 ⁄2 gula lökar
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk stött kryddpeppar 6–7 dl kalvbuljong
  • 4 inlagda rödbetor
  • 1 bladpersilja
  • majsenaredning

Till servering

  • kokt potatis

Så här gör du

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Strimla köttet och stek det på hög värme i neutral olja. Köttet ska få färg och yta, dra sedan av det från värmen.
  3. Skär morötterna och löken
  4. i skivor. Tillsätt till stekpannan när köttet fått yta.
  5. Låt det steka så att löken mjuknar, tillsätt sedan på lagerblad och kryddpeppar.
  6. Häll i buljongen och låt det koka
  7. i några minuter så att morötterna mjuknar. Red av såsen med majsena så att den tjocknar något, inte som en stuvning, den ska fortfarande vara simmig men inte vattning.
  8. Skiva rödbetorna och lägg
  9. i pannan, toppa med persilja. Servera med kokt potatis.