Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smulpaj
 – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Det här är en lättlagad paj med både äpplen och bär. Har du inte färska bär går det finfint med frysta, och de behöver inte tinas upp innan du läger ner dem i formen.

En smulpaj kan varieras i näst intill oändlighet – fyll den med bär och frukt efter säsong.

Här är ett fantastiskt gott recept på vaniljsås

Här finns ännu fler goda smulpajer!

Ingredienser

4 portioner

  • 8 äpplen

  • 2-3 dl björnbär eller hallon
 (frysta eller färska)
  • 3-4 msk socker


Smuldeg:


  • 150 g smör

  • 3 dl vetemjöl

  • 4 msk strösocker

  • 3 dl skalade och hackade hasselnötskärnor


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala, dela, kärna ur och skär äpplen i bitar. Blanda äppelbitar och bär i en ugnssäker form. Strö över sockret.­ Sätt formen i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter. Blanda en gång efter halva tillagningstiden.

  2. Gör smuldegen. Tärna smöret. Mät upp mjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret och nyp ihop med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt hasselnötter och nyp ihop.

  3. Smula degen över äpplena. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills den har fått fin färg, cirka 25 minuter.