Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smulpaj med blåbär och svarta vinbär

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Glutenfri smulpaj med en härlig blandning av söta blåbär och syrliga svarta vinbär. Servera med lättvispad grädde.

Ingredienser

10 bitar

Smuldeg

  • 175 g smör, mjukt
  • 1 dl honung
  • 2 dl havremjöl eller mixade havregryn
  • 1 dl havregryn
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 ½ dl majsstärkelse

Fyllning

  • 3 dl blåbär
  • 2 dl svarta vinbär
  • 1 ½ msk majsstärkelse
  • 3 msk honung

Till servering

  • Lättvispad grädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda smör, honung, havremjöl, havregryn, mandelmjöl och majsstärkelse till en smulig deg. Tryck ut hälften av degen i en rund pajform cirka 22 centimeter i diameter, tryck ut degen upp på kanten också.
  3. Blanda blåbär, svarta vinbär, majsstärkelse och honung i en bunke. Lägg fyllningen i pajskalet. Strö över resten av smulorna.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter.