Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smulpaj – appel crisp

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat
Smulpaj – appel crisp
Wolfgang Kleinschmidt

Använd gärna syrliga äpplen till den härliga smulpajen. Har du svenska äpplen från egen eller närodlad skörd är det så klart bäst och smarrigast. Servera med strösocker om det blir för syrligt!

Ingredienser

4-5 port
  • 6-7 äpplen
  • smör till formen
  • 3 msk light muscovadosocker
  • 3 dl musli eller havregryn
  • 1 dl grovhackade hasselnötskärnor
  • 1/2 dl torkade tranbär
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 100 g smält smör

Till servering

  • vaniljsås, vispad grädde, mjölk eller vaniljglass

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Skala, kärna ur och skär äpplen i klyftor. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö över muscovadosockret och blanda väl.
  3. Blanda granola, hasselnötter och torkade tranbär i en bunke. Blanda i vetemjölet och strösockret. Ringla över smöret och blanda väl. Fördela blandningen över äppelklyftorna.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Servera med vaniljsås, vispad grädde, mjölk eller vaniljglass.
Du kanske även gillar