Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smulig äppelpaj med daim – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Härligt seg och knäckig äppelpaj med kanel och daim. Lätt att göra glutenfri genom att ersätta vetemjöl med exempelvis mandelmjöl. Blir underbart god tillsammans med vaniljsås, grädde eller glass!

Ingredienser

4 portioner

Smuldeg

  • 125 g smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 daim

Fyllning

  • 4 äpplen
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk kanel

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor eller bitar. Addera kanel och socker och blanda runt äppelskivorna i en bunke.
  3. Hacka daimen.
  4. Blanda mjöl, socker, havregryn och skurna bitar av smöret i en bunke. Rör ihop och knåda till en deg eller smulig massa.
  5. Lägg äppelskivorna i botten av en smord ugnssäker form. Häll över daimkrossen och täck med smuldeg.
  6. Grädda på 225 grader i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun.
  7. Servera gärna med vaniljsås, vispad grädde eller glass.