Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smörstekt torsk med sötpotatis & rödbetspuré

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Smakrikt och gott, en av mina favoriträtter.

Ingredienser

2 portioner
  • 2 st Torsk
  • Smör
  • Salt
  • Peppar

Gurka med dill:

  • 1/2 st Gurka
  • 1 kruka Dill

Honungsmarinerade rödbetor:

  • 1 st Rödbeta
  • 1 msk Honung
  • 1 nypa Havssalt

Sötpotatis & Rödbetspuré:

  • 1 st Sötpotatis
  • 1 st Rödbeta
  • 1/2 dl iMat
  • 25 g Smör
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Vitpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala och skär sötpotatis och rödbeta i små bitar.
  3. Koka sötpotatis och rödbeta.
  4. Tärna små bitar rödbeta och pensla med honung och strö över salt. Och lägg i en ugnsform.
  5. Baka rödbetstärningarna i ugnen i ca 15 - 20 minuter.
  6. Skala en gurka och skär den i bitar.
  7. Salta och peppra torsken och stek den i mycket smör. Använd en sked för att ösa smöret över fisken några gånger under stekningen.
  8. Mixa sötpotatis och rödbeta med iMat, salt, vitpeppar och smör. För att få en riktigt fin och slät puré kan du sila den genom en sil.
  9. När torsken är klar lägger du den i en bit folie.
  10. Stek gurkan med dill i samma stekpanna i det resterande fettet. När gurkan är mjuk är den färdig.
  11. Lägg upp allt på en tallrik och använd fettet i pannan som sky över fisken.