Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smörkolafudge

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En enkel och smak av vanilj och “smörkola”. Passar alla smaker vid julens godisbord

Ingredienser

1 portion
  • 3 dl grädde/laktos
  • 4 dl socker
  • 40 g smör
  • 4 msk glukossirap el vanlig sirap
  • 1 msk vaniljssocker
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kakao
  • 200 g vit blockchoklad

Så här gör du

  1. Rör ihop alla ingredienser utom den vita blockchokladen i en tjockbottnad, rostfri kastrull. Koka upp och koka under omrörning med en termometer tills smeten uppnått 115-116 grader. Dra kastrullen från värmen och rör tills smeten slutat bubbla. Rör ner den vita chokladen tills den smält helt.
  2. Häll över smeten i en rostfri skål och ställ i ett kallt vttenbad. Vispa med elvisp till smeten blivit tjock och grynig, nästan degig.
  3. Lägg över i en form, 20x20, klädd med bakplåtspapper och tryck ut och jämna till. Låt stelna och skär sedan upp i bitar.