Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smörgåstårta med sill

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Välj att göra denna goda smörgåstårta i små portionsformar eller som en avlång tårta. Det blir extra effektfullt om man blandar ljust och mörkt bröd så att den blir randig.

Ingredienser

10 bitar
  • 1 kavring, skivade till 8 långa skivor eller 8 skivor vitt landgångsbröd utan kanter

Fyllning

  • 2 matjessill
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 gul lök
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl finhackad dill
  • svartpeppar

Garnering

  • 1 ask färskost
  • 1 rödlök, i skivor
  • 1 knippe dill, finhackad
  • 1 knippe gräslök, finhackad

Så här gör du

  1. Lägg ut två skivor kavring på ett fat. Finhacka matjessill, ägg och gul lök. Blanda med majonnäs, crème fraiche, dill och peppar. Varva bröd och fyllning och avsluta med två brödskivor.
  2. Bred ut ett lager färskost över tårtan.
  3. Ta ut fyrkanter eller runda former till små mini tårtor. Avsluta med skivad rödlök, dill och finhackad gräslök.