Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smörgåstårta med rostbiff

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Smörgåstårtan med rostbiff är klassiskt komponerad på danskt rågbröd. Denser extra spännande ut med mörkröd sallad och rödlöksringar.

Ingredienser

6 - 8 portioner

Bröd:

  • 24 st mörkt, danskt rågbröd, skivor
  • smör, eller Bregott

Lager 1:

  • 2 msk philadelphiaost
  • 3 msk crème fraiche
  • 0,5 st rödlök
  • smögåskrasse, en halv ask
  • 0,5 st äpple, rött

Lager 2:

  • 1 dl remouladsås
  • 6 st rostbiff, skivor
  • 4 st ättiksgurkor, hela

Täckning:

  • 150 g philadelphiaost
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 st ekbladssalladshuvud, eller lollo rosso

Topping:

  • 8 st rostbiff, stora skivor
  • 0,5 st slanggurka, stor
  • 1 st rödlök
  • smögåskrasse, en halv ask
  • 2 msk remouladsås
  • 2 msk rostad lök, kan uteslutas

Så här gör du

  1. Kantskär rågbrödsskivorna. Smöra brödet noga så håller det formen.
  2. LAGER 1: Finhacka skinkan och äpplet och rör ihop med majonnäsen och philadelphiaosten.
  3. LAGER 2: Skölj ruccolan noga, låt den rinna av och mixa en pesto med salladen, pinjenötterna, salt och olivolja. Blanda med philadelphiaosten och crème fraîchen.
  4. Bygg smörgåstårtan med de två olika lagren. Börja och avsluta med bröd.
  5. Gör färskostkräm till täckning genom att röra färskost och crème fraiche smidigt. Täck hela tårtan med rikligt av krämen med hjälp av en slickepott. Så här långt kan du förbereda dagen innan om du plastar in tårtan.
  6. Klä sidorna på tårtan med grönsallad och ovansidans kanter med röd ekbladssallad.
  7. Skala gurkan och skär den sedan i tunna, sneda skivor. Skala rödlöken och skär den i ringar
  8. Toppa tårtan med ett lager remouladsås under gurkskivorna, därefter rostbiffsskivorna i snurror, rödlöksringarna och allra sist krassen. Strö över lite rostad lök om du gillar sådan.