Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smörgåstårta med rostbiff, bacon och pepparrot

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Detta är en matig smörgåstårta med härliga smaker! Här samsas curry, pepparrot, pickles och rostad lök som ju alla passar finfint till rostbiff. Festmat. Variera den klassiska smörgåstårtan med nya smaker – i detta fallet rostbiff, rostad lök och pepparrot.

Ingredienser

8 bitar
  • 4 landgångsbröd eller 12 skivor vitt rostbröd
  • 5-6 skivor kavring
  • Smör till bröden

Fyllning 1:

  • 1 paket tärnat bacon (140 g)
  • 1 dl syltlök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl mjukost, gärna med baconsmak
  • 1 msk curry

Fyllning 2:

  • 1 paket leverpastej (200 g) (finfördelad)
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl bostongurka (hackad)

Topping:

  • 1 ask färskost (200 g)
  • 1 dl majonnäs
  • 2-3 msk fint riven pepparrot
  • 1/2 msk curry

Till garnering

  • 3 skivor rostbiff (ca 150 g)
  • 6 cornichoner
  • 6 syltlökar
  • 1 knippe krusbladig persilja
  • 1 dl rostad lök

Så här gör du

  1. Knaperstek bacon till fyllning 1 och låt det rinna av på hushållspapper. Grovhacka syltlöken. Blanda med övriga ingredienser.
  2. Rör ihop leverpastej, crème fraîche och bostongurka till fyllning 2.
  3. Rör ihop färskost, majonnäs, pepparrot och curry till toppingen.
  4. Bred smör på de vita brödskivorna eller landgångsbröden och fukta dem lätt med lite vatten.
  5. Skär bort kanterna och lägg hälften av bröden på ett fat. Bred på fyllning 1.
  6. Bred smör på kavringskivorna och fukta dem lätt med vatten. Skär bort kanterna och skär till dem så att de passar som nästa brödlager. Bred på fyllning 2.
  7. Lägg resten av bröden som lock. Bred toppingen runt om och ovanpå. Ställ i kyl i minst 1 timme eller gärna över natten.
  8. Dela varje rostbiffsskiva i 4 bitar. Vik ihop varje bit och ställ dem på tårtan, jämnt fördelat. Lägg ut cornichoner och syltlökar mellan rostbiffsskivorna. Strö till sist över hackad persilja och rostad lök. Klä kanterna med persiljeblad och servera!