Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smörgås med ugnsrostade tomater och grillad haloumi

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Gör gärna tomaterna någon eller några dagar i förväg, så går det hela ännu snabbare.

Ingredienser

4 port

Rostade tomater:

  • 500 g tomater
  • 2 msk olivolja
  • 4 st vitlöksklyftor, krossade
  • 4 st tjocka skivor bröd, helst surdegsbröd
  • 250 g haloumi
  • rapsolja och smör
  • 2 st avokado
  • 0,5 msk lime
  • 0,5 pkt babyspenat
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär tomaterna på mitten och lägg dem med skinnsidan neråt i en ugnsfast form. Häll över olivolja och blanda tomaterna med oljan samt krossad vitlök. Salta och peppra. Sätt in mitt i ugnen och rosta i 20–25 minuter.
  2. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur dem och skär i skivor. Blanda med limesaften. Skär haloumin i centimetertjocka skivor och stek (strax innan tomaterna börjar bli färdiga) i rapsolja och smör i cirka 2 minuter på varje sida. De ska få en kraftig gyllenbrun färg på båda sidor.
  3. Rosta bröden och toppa med babyspenat, avokado, haloumi samt rostad tomat. Smaka av med salt och peppar och ringla eventuellt lite av oljan från tomaterna överst. Servera genast.