Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smördegsrulle fylld med choklad, cream cheese och krusbär

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Just nu finns det massor av bär i trädgårdarna runt omkring och det är både nyttigt, vackert och underbart gott!
Låt inte bären ruttna – baka, sylta, safta eller bara mumsa i dig!
Får du oväntat besök, ha alltid smördegsplattor i frysen för du kan snabbt göra nåt lyxigt!
Man behöver inte alltid vara ambitiös och kavla sig trött och göra egen deg!
Enkel, smarrig dessert!!!
Njut!

Ingredienser

4 portion

Smördegsrulle fyllning 1

  • 4 st Smördegsplattor eller gör du egna
  • 50 g cream cheese
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 2 msk socker
  • 50 g finhackad vit choklad
  • hackade nötter att strö över
  • ägg att pensla med

Fyllning 2

  • 50 g Mörk choklad eller ljus choklad, hackad
  • 50 g cream cheese
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 2 msk strösocker
  • 15-20 st Röda krusbär, delade
  • Hackade nötter att strö över
  • ägg att pensla med

Tillbehör

  • Kallvispad vaniljsås, se mitt recept
  • vaniljglass eller vispad grädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg de upptinade smördegsplattorna på bakplåtspapper/plåt.
  2. Rör ihop creme cheese, socker och vaniljsocker. Bred ut det på plattorna. Lägg över hackad choklad och krusbär. Rulla ihop plattan. Pensla med ägg och strö över hackade nötter.
  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 12-15 minuter. Ät som de är, nygräddade eller servera med glass och vispad grädde!