Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smördegsinbakad kyckling med halloumi

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner
  • 1 pkt smördeg
  • 2 st kycklingfiléer
  • 0,5 st halloumi
  • 12 st basilikablad
  • 2 msk soltorkade tomater
  • salt
  • peppar

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 225grader Börja med att dela kycklingfiléerna på mitten och stek de fyra halvorna i stekpannan på vardera sida. Kycklingen ska nästan vara helt genomstekt. Salta och peppra
  2. Lägg kycklingen åt sidan medan du skär tunna skivor halloumi. Lägg på halloumin, basilikablad och soltorkade tomater på en av kycklingarna och lägg sedan på den andra ovanpå. Gör samma sak med den andra.
  3. Dela smördegen på mitten och lyft över den ena kycklingen på och vik ihop sidorna så att den stänger sig. Gör samma sak med den andra.
  4. Tillaga i ugnen i 20min eller tills att smördegen har fått fin färg. Servera gärna med sallad.