Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smördegsflan med ­färskpotatis och getost


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Gott som tilltugg, förrätt, på en buffé eller som tillbehör till grillade ­lammkotletter.


Ingredienser

6 bitar

  • 1 rulle kyld smördeg, 250 g
  • 
300 g färskpotatis

  • 1 rödlök

  • olivolja

  • 3 msk repade timjanblad

  • flingsalt
  • 
nymald peppar

  • 150 g getost

  • 150 g cocktailtomater


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runtom.

  2. Tvätta potatisen och skiva den mycket tunt, helst på mandolin. Skiva rödlöken tunt.

  3. Blanda potatis, lök, 1 msk olivolja, timjan, salt och peppar i en bunke. Fördela blandningen över degen.

  4. Lägg på tunt skivad getost och delade tomater. Droppa över 1 msk olivolja och krydda försiktigt med flingsalt och peppar.

  5. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter