Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Smoothie bowl med körsbär

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Häll lite grekisk yoghurt i din smoothie bowl och marmorera den vackert. Toppa med hasselnötsgranola och färska bär. En smoothie bowl är en fastare och krämigare variant av smoothie och äts med sked i stället för att drickas. Den lite tjockare konsistensen beror på att bowlen ofta innehåller frysta frukter och bär.

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g körsbär, frysta urkärnade
  • 250 g kvarg
  • 1 msk flytande honung
  • 4 dl grekisk yoghurt eller havreyoghurt

Hasselnötsgranola

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl hampafrön
  • 1 msk chiafrön
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk rapsolja
  • ½ dl kokoschips

Tillbehör

  • Färska bär, till exempel körsbär, blåbär och vinbär.
  • Garnera eventuellt med ätliga blommor

Så här gör du

  1. Hasselnötsgranola: Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla ingredienser och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter. Vänd runt allt under tiden så att den blir jämnt rostad. Ta ut plåten och låt svalna.
  2. Smoothie bowl: Mixa körsbären, kvargen och honungen. Häll upp i skålar och blanda med yoghurt så att det blir marmorerade.
  3. Servering: Lägg på bär och granola.