Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Små räkpajer med avokado- och paprikasalsa

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner, 6 pajformar, cirka 10 cm i diameter

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 125 g smör
  • 2 msk crème fraiche

Fyllning

  • 1 burk hummersoppa, Campbells
  • 2 dl grädde
  • 3 ägg
  • 2 krm salt
  • 1/4 krm kajennepeppar
  • 1 msk hackad dill

Topping

  • 600 g räkor med skal
  • 1/2 pressad lime
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk hackad dill

Salsa

  • 2 avokador
  • 1 orange paprika
  • 1/2 pressad lime
  • salt, peppar

Så här gör du

  1. Lägg vetemjöl och fänkålsfrön i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör tills fänkålsfröna är malda. Tillsätt smöret i bitar och crème fraiche. Kör till en degboll bildas. Ta upp degen och forma den till en rulle. Dela degen i 6 bitar och tryck ut varje del i en pajform. Plasta och ställ i kylen, cirka 30 minuter.
  2. Nagga pajskalen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen, cirka 8 minuter.
  3. Vispa samman hummersoppan (späd den inte!) med grädde, ägg, salt, kajennpeppar och dill. Fyll pajskalen med blandningen och grädda i mitten av ugnen, cirka 20 minuter.
  4. Skala räkorna och blanda med lime-saft, honung och dill. Toppa pajen med blandningen. Dela, kärna ur och skeda ur avokadorna. Skär fruktköttet i bitar.
  5. Skölj, dela och kärna ur paprikan. Skär den i bitar och blanda med avokado, limesaft, lite salt och peppar. Servera till pajerna med sallat.