Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Små goda senapsburgare

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Köttbullar med sting är gott på julbordet! Jag gör lite större så det går fort att rulla…

Ingredienser

6 portioner
  • 400 g nötfärs
  • 1,5 dl vatten, + hönsbuljong
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 st liten gul lök, fint hackad
  • smör
  • 2,5 msk dijonsenap
  • 3 msk kapris, hackad
  • salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka upp vattnet och buljongtärningen, rör om. Lägg ströbrödet i en bunke och häll över buljongen. Låt svälla några minuter.
  2. Finhacka löken och kaprisen. Fräs sedan löken mjuk i smör utan att den tar färg.
  3. Blanda samman allt och rör kraftigt med en slev så allt blandas väl. Smaka av.
  4. Forma ”stora köttbullar”. Ha gärna vattensköljda händer så går det lättare. Lägg burgarna på en fuktad skärbräda.
  5. Stek i omgångar i smör. Senapsburgarna är lika goda kalla som varma.