Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sliders

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Små hamburgare att bjuda gästerna på. Enkelt att göra och blir riktigt gott.

Ingredienser

8 personer
  • 8 minihamburgerbröd
  • 400 g färs av högrev
  • 8 små skivor cheddar
  • 1 tsk chili flakes
  • 4 msk av glazen
  • 2 gula lökar

Glaze

  • 2 färska tomater
  • 2 tsk chipotlepulver eller chipotlepasta
  • 1 ,5 dl råsocker
  • 1 dl limejuice
  • 1 röd chili
  • 3 msk soya
  • 25 g färsk ingefära

Så här gör du

  1. Börja med glazen genom att riva tomaterna på det grova på rivjärnet så att skalet fastnar på rivjärnet. Lägg sedan allt utom skalet i en kastrull tillsammans med råsocker och låt koka upp. Slå på soya samt chipotlepasta samt fint hackad chili och ingefära, avsluta med limejuice. Låt det koka samman på medelhög värme tills det fått en simmig konsistens och att bubblorna blir tjockare.
  2. Skiva löken och stek den försiktigt, först på hög värme så vätskan försvinner och sedan på låg värme i olja. Salta och låt sedan vila separat.
  3. Forma hamburgare av färsen, små om ni har småbröd, annars normal hamburgarstorlek. Tryck till burgarna så de inte är bollar.
  4. Dela brödet och rosta det i stekpanna på hög värme så det blir mörkbrunt.
  5. Stek sedan hamburgarna i en torr het stekpanna så de nästan får en bränd yta, använd gärna gjutjärnspanna eller grillen om ni kan. Stek några minuter på varje sida och lägg på osten medan de steks. Lägg på lite av glazen på osten och lite lök. Lyft sedan burgaren från pannan och låt landa på bröden. Dela burgarna om ni har stora bröd.