Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Skärets julköttbullar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Skärets julköttbullar
Annika Broman

Vi har valt att göra våra köttbullar glutenfria och använder därför majsena som bindemedel istället för ströbröd.

Ingredienser

8 portioner
  • 1 kg nötfärs
  • 150 g brynt finhackad lök
  • 1/2 dl majsena
  • 3 ägg
  • cirka 1/2 flaska sodavatten
  • cirka 2 1/2 tsk salt
  • cirka 3 krm kryddpeppar
  • 2 tsk torkad timjan

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser till smeten. Allt ska bara vara väl blandat, arbetas färsen för mycket blir den seg.
  2. Rulla små köttbullar och stek dem, inte för många åt gången, runtom i smör. Sänk värmen när köttbullarna fått fin färg och efterstek dem på lägre värme, cirka 3-5 minuter beroende på storlek.
Du kanske även gillar