Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Skaldjurspaj

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ugn: 225 grader

TIPS TILL PAJENGrunden. Lägg salladsblad i botten på det gräddade pajskalet innan du lägger i räksalladen, så blir inte pajskalet mjukt och fuktigt.Minipajer. Med frysta, färdiga pajskal går det snabbt och enkelt att göra små portionsvarianter av räkpajen. 

Ingredienser

6 person(er)

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 6-8 st salladsblad
  • 3 st hårdkokta ägg
  • 1 burk skalade räkor varav 170 g räkor
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk riven pepparrot
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 0,5 st saft av citron
  • salt
  • peppar

Garnering:

  • 300 g oskalade räkor
  • dill
  • 0,5 st citron
  • 1 st gurka, (5 cm lång)
  • 4 msk stenbitsrom

Så här gör du

  1. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form, 24 centimeter i diameter.
  2. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Grädda i 15 minuter och låt kallna.
  3. Lägg salladsblad i botten på formen och lite upp på kanten. Hacka äggen och låt räkorna rinna av väl. Rör ihop dill, pepparrot och crème fraiche.
  4. Rör i ägg och räkor, smaka av med citronsaft, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet. Garnera med skalade räkor, sallad, dill, citron, gurka och rom.