Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Skaldjurscocktail – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

På Idrottsgalan 2016 serveras en god skaldjurscocktail till förrätt. Det är stjärnkocken Christian Hellberg som står för receptet.
En lite extra lyxig skaldjurscocktail fylld med bland annat hummer, krabba och avokado. Laga och njut!

Ingredienser

6 portioner
  • 1/2 gurka
  • 1 st mango
  • 2 st mogna avokado
  • 2 kvistar sticklök
  • 100 g skalade räkor
  • 50 g plockad krabbkött
  • 1 st hummer
  • 200 g plommontomater
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • salt
  • 1 tsk Sriracha
  • 3 st avokado
  • 1 st lime
  • salt

Så här gör du

  1. Skala gurkan och dela i fyra på längden, skär bort kärnhuset och skär ner i tärningar.
  2. Skär mango i tärningar och strimla sticklöken tunt.
  3. Blanda grönsakerna med räkor och krabba.
  4. Skala och skär ner hummern i mindre bitar.
  5. Dags för plommontomaterna: Dela tomaterna på mitten och lägg på en plåt, rosta i ugn på 180grader i ca 15-20minuter.
  6. Mixa tomaterna med olja vinäger sriracha och salt.
  7. Blanda upp skaldjurscocktailen med vinägretten.
  8. Omgång nummer två med avokado: Mosa eller mixa avokadon med skal och saft från limen, smaka av med salt.
  9. Lägg avokadokrämen i botten på 6st cocktailglas.
  10. Fyll upp glasen med skaldjursblandningen och toppa med hummer och plockad dill.