Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Skagenröra med bacon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Skulle göra en skagenröra och fick då idén att knapersteka lite bacon och ha i. Kombinationen blev verkligen bra. Prova, en perfekt förrätt!

Ingredienser

2 portioner
  • 100 g Skalade räkor
  • 1 st Rödlök (en liten)
  • 0.5 dl Creme Fraiche
  • 1 dl Turkisk yoghurt 10%
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 tsk Persilja
  • 4 tsk Baconskivor
  • Tabasco
  • Salt och peppar
  • 2 st Skivor av surdegsbröd
  • Citron

Så här gör du

  1. Börja med att finhacka rödlöken och vitlöksklyftan.
  2. Skala räkor om dom har skal och skär räkorna sen i mindre bitar. Spara några hela att toppa med.
  3. Stek baconskivorna ordenligt och låt sen rinna av på hushållspapper. Skär sen skivorna i mindre bitar.
  4. Blanda ihop creme fraice, yoghurt, räkor, baconbitar (spara några att toppa med) och löken.
  5. Pressa ner lite citron. Ha i persilja och några droppar tabasco. Smaka av med salt och peppar.
  6. Låt gärna stå någon timme eller timmar i kylen.
  7. Stek skivor av surdegsbröd i lite olivolja tills brödet blivt frasigt.
  8. Fördela röran på brödet och toppa med några räkor och baconbitar. Strö gärna över lite persilja och några droppar citron.
  9. Hoppas det ska smaka!