Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sjömansbiff på oxfilé och whisky

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer
  • 6 oxfilé, skuren i 4 bitar
  • 4 potatis, skivad
  • 1 st gul lök, skivad
  • 1 dl whisky, Caol Ila
  • 1 kalvbuljong
  • 1 st lagerblad
  • 10 st svartpepparkorn
  • smör, till stekning
  • salt
  • vitpeppar, nymald
  • maizena, till redning
  • persilja, till garnering

Så här gör du

  1. Stek löken i lite smör i cirka 3 minuter, tillsätt whisky och låt koka i 2 minuter.
  2. Tillsätt potatis, buljong, lagerblad och svartpeppar, sjud tills potatisen är genomkokt.
  3. Sila av skyn och red av den lätt med maizena.
  4. Lägg i potatisen och löken igen och ställ åt sidan.
  5. Grilla oxfilén och tillaga den till 58 grader i innertemperatur eller önskad stekgrad.
  6. Värm potatisen i skyn och servera med oxfilén, garnera med persilja.