Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sirapsfrallor med frön

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Gott och enkelt recept som passar till både frukost och nattfika på jobbet.

Ingredienser

4 portioner
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2½ msk sirap
  • 3 msk rapsolja
  • ¼ dl linfrön, hela eller krossade
  • ½ dl solrosfrön
  • 1 dl kruskakli
  • 1 dl mörkt lantmjöl
  • 1½ tsk salt
  • 9 dl vetemjöl

Så här gör du

  1. Smula jästen i vatten, rapsolja och sirap. Tillsätt linfrön, solrosfrön, kruskakli och det mörka lantmjölet. Rör ut vätskan noga.
  2. Tillsätt vetemjölet och salt, lite i taget och knåda degen i maskin i 10-12 min.
  3. Jäs i 30 minuter.
  4. Dela upp den jästa degen i 20 lika stora bitar och trilla dom till jämna bullar. Jäs ytterligare 30 minuter.
  5. Pensla bröden med vatten och strö över lite linfrön eller havre på toppen.
  6. Grädda i 10-12 min på 225 grader.