Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Silviakaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 466 st har redan röstat
Silviakaka
Pernilla Wahlgren.

En saftig kaka med kaka, kräm och kokos – en perfekt kombination! Fler recept från mig hittar du här på min medlemsprofil på Mitt kök.

Läs också: 8 saker du inte visste om prinsesstårta

Ingredienser

1 kaka
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,5 dl kallt vatten

Kräm

  • 150 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 st äggulor
  • 3 tsk vanijsocker
  • kokos till topping

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda i det kalla vattnet och till sist mjölet ihoprört med bakpulvret.
  4. Häll smeten i långpanna eller gratängform (en form på cirka 30 x 24 cm är en lämplig storlek) - med bakplåtspapper. Om du använder långpanna är gräddningen omkring 15 minuter, om du använder gratängform något längre. Kolla med sticka att smeten stannat.
  5. Låt kakan svalna.
  6. Koka ihop krämen i en liten kastrull. Låt småputtra lite på svag värme under ständig omrörning. Tänk på att det är äggulor i smeten så du inte har för hög värme.
  7. Bred ut krämen över kakan och strö sist på kokos.
  8. Det gör ingenting om krämen fortfarande är lite varm och rinner in i kakan - det gör den bara lite saftigare.
17 kommentarer om "Silviakaka"
  • Birgitta Andersson
    Birgitta Andersson

    Jättegod kaka och blir ännu godare med äppleklyftor i 🙂

  • Samuel Blomquist
    Samuel Blomquist

    härligt recept, lite mer socker bra.. då blir det susen!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Felicia Söderberg

      Hej.
      En form på cirka 30 x 24 cm är en lämplig storlek.

  • Annci Selberg
    Annci Selberg

    Jättegott sa sambon. Bakat till min träff med pensionärerna på jobbet i morgon. Blir nog succé.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Annci Selberg

      Roligt! Hoppas det blev succé 😊 /Stina, webbredaktör Mittkök.se

  • magnolia18
    magnolia18

    Fantastiskt god kaka som faller alla åldersgrupper i smaken! Jag ger den 5 stjärnor!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till magnolia18

      Vad roligt att höra! Det är ju underbart god. /Stina, webbredaktör Mittkök.se

  • Meta4
    Meta4

    God kaka men lite för mycket socker i den. 2,5 dl i smeten och 1 dl i krämen blir bättre.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Meta4

      Tack för tipset! /Stina, webbredaktör Mittkök.se

  • Dung Le
    Dung Le

    Jättesaftig och fluffig kakan. Jag gjorde dock 2 dl socker i smeten och 1 dl i krämen som andra rekommenderade. Den ska bakas flera gånger. (y)

  • Sussi Lindström
    Sussi Lindström

    Garnera med hackad 2 st dubbeldajm istf kokos blir den ännu godare , slurp

Du kanske även gillar