Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

SillyDillyBurger

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
SillyDillyBurger
SkandinaviFlorida.com

En perfekt korsning av svenska och amerikanska smaker. Hamburgare passar med nästan allting och nygrillade är de ju så goda. Jag brukar inte lägga locket på mina burgar eftersom jag aldrig kommer lära mig att äta med händerna så toppar jag med olika smaker istället och serverar den öppen.

Ingredienser

4 portioner

Hamburgaren

  • 600 g grovmalen nötfärs med 20% fetthalt
  • 4 amerikansk portionsförpackad ost
  • 4 brioche eller franskbröd
  • 12 st sill i dill
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 färsk dill

Så här gör du

  1. Sätt på grillen på högsta värme och forma snabbt fyra hamburgare av nötfärsen, platta inte ut eller hantera köttfärsen för mycket då smälter fettet och fastnar på händerna och luften trycks ur den grovmalna köttfärsen. Salta och peppra. Lägg på het grill 4 minuter på varje sida, sedan 2 minuter på varje sida för medium rare, 55 grader innertemperatur. Lägg på osten den sista minuten av grillningen. Tiden kan ju behöva justeras beroende på just din grill och hur du vill ha dina burgare.
  2. Stek brödet gyllene i smör.
  3. Montera hamburgaren genom att klicka en matsked creme fraiche på hamburgaren, arrangera tre bitar sill på toppen av varje och låt en dillen flagga över din sillydillyburger.
Du kanske även gillar