Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Silltårta – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 33 st har redan röstat

Silltårta är en riktig klassiker som passar perfekt som midsommarmat, till jul, till buffén och till påsk. Det här receptet på silltårta är gjord på den klassiska matjessillen, mustig kavring, philadelphiaost, rödlök och creme fraiche och pryder verkligen sin plats på sillbordet. Lätt att tillaga och blir en favorit hos alla!

Läs också: Smörgåstårta med skinka och leverpastej!

Ingredienser

8 bitar
  • 1 hel kavring, cirka 750 g

Fyllning

  • 1 rödlök
  • 4 hårdkokta ägg
  • 4 dl crème fraiche
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl mildrökt kaviar, till exempel Kalles
  • 3 msk dijonsenap
  • salt
  • nymald peppar

Garnering

  • 2 hela matjesfiléer
  • gräslök
  • rödlök
  • rädisor
  • kapris

Så här gör du

  1. Kantskär brödet och skär 6 skivor på längden.
  2. Skala och hacka äggen och löken. Blanda alla ingredienser till fyllningen och smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ihop två brödskivor till en botten. Bred 1/3 av fyllningen på bröden. Lägg på ett nytt lager bröd och bred på 1/3 av fyllningen. Täck med ett nytt lager bröd.
  4. Bred resten av krämen över och runt hela tårtan. Plasta in och låt tårtan vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.
  5. Vid servering: Täck kanterna med hackad gräslök. Garnera tårtan med sillbitar, rödlöksringar, rädisor, kapris och gräslök.