Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sill/strömming med 
grönt ­blomkålsmos

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Vem behöver ströbröd när det finns mandelmjöl? Hur gott som helst och till det ett lent och smakrikt mos och syrliga lingon.


Ingredienser

4 portioner

  • 1 blomkålshuvud

  • 1 färsk basilika

  • 1-2 dl majonnäs
  • 
salt och peppar

  • 500 g färska sillfiléer/strömmingsfiléer
  • 
2 ägg
  • 
3 dl mandelmjöl

  • smör eller kokosfett att steka i

  • 2 dl lingon
  • 
blandad sallad


Så här gör du

  1. 
Dela blomkålen i buketter och koka mjuk. Häll av vattnet och mixa tillsammans med färsk basilika och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  2. 
Klipp försiktigt av ryggfenan på sillfiléerna.

  3. Knäck äggen i en djup tallrik och häll mandelmjöl i en annan. Salta och peppra lite i mandelmjölet.

  4. Doppa sillfiléerna först i ägget och sedan i mandelmjölet.

  5. Stek filéerna i rikligt med fett på lite mer än medelhög värme.

  6. Servera den nystekta fisken med moset, helt naturella lingon och sallad.