Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sillsallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Sillsallad
Wolfgang Kleinschmidt

En lite ”grövre” sillsallad som går snabbt och lätt.

Ingredienser

6 portioner
  • 1 burk 5-minuterssill, 420 g
  • 6 st inlagda rödbetor
  • 1 st inlagd gurka
  • 3 st kalla kokta potatisar
  • 2 st äpplen
  • 1 st gul lök
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 msk rödbetsspad
  • svartpeppar

Till garnering:

  • persilja

Så här gör du

  1. Låt sillbitarna rinna av i ett durkslag.
  2. Skär sillen, rödbetorna, gurkan, potatisen och de urkärnade äpplena i tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda sillen med rödbetor, potatis, äpple och lök.
  3. Blanda majonnäs och gräddfil i en skål. Vänd försiktigt ner i salladen. Tillsätt rödbetsspadet och smaka av med svartpeppar. Låt stå kallt i ett par timmar eller till nästa dag. Rör om och garnera med grovhackad persilja.
Du kanske även gillar