Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sillcocktail med potatiscrème

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portioner
  • 1 pkt inläggningssill, 5-minuters
  • 0,5 st fänkål
  • 0,5 st rött äpple, urkärnat
  • 2 st salladslökar
  • 1 msk dill, hackad
  • mâchésallat
  • 1 st lime, tunt skivad

Potatiscrème:

  • 300 g potatis, mjölig sort
  • 2 msk smör och rapsolja
  • 1 msk citron, pressad saft
  • 1 dl crème fraiche, lätt
  • salt
  • peppar

Dressing:

  • 1 msk majonnäs
  • 2 msk crème fraiche, lätt
  • 1 tsk citron, pressad saft
  • salt
  • peppar

Så här gör du

  1. Låt sillfiléerna rinna av. Skär 1–2 filéer i tunna skivor. Skiva fänkålen supertunt och äpplet likaså. Skiva salladslöken.
  2. Skala och koka potatisen mjuk. Låt den ånga av och mosa dem med en ballongvisp med smör & rapsolja. Rör ner lätt crème fraiche och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Fyll moset i en spritspåse och spritsa en klick i botten på ett stort shotglas.
  3. Fördela sill, fänkål, äpple, salladslök och dill på toppen. Stick ner mâchesallat i glaset. Dekorera med rullad limeskiva.
  4. Blanda samman majonnäs, lätt crème fraiche och citron till en dressing. Smaka av. Droppa lite dressing över sillcocktailen.