Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sill med ­julaquavit

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 filéer urvattnad inläggningssill
  • 1 rödlök
  • 2 tsk sillkryddor
  • 1 dill
  • 1/4 purjolök
  • 1/2 morot
  • 1 dl ättikssprit, 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vatten
  • 6 julaquavit

Så här gör du

  1. Blanda och koka upp ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Låt den kallna helt i kallt vattenbad. ­Tillsätt julaquaviten.
  2. Skala och skiva rödlöken. Ta loss dillvippor från stjälkarna. Skär ­purjolöken i långa strimlor. Skala och skär moroten i smala tändsticksstrimlor.
  3. Låt sillen rinna av. Skär den i 2 centimeter breda bitar och varva med rödlök, sillkryddor, ­dill­vippor, purjolök och morot i en ­glasburk. Häll den kalla lagen över. Låt ­sillen stå 2 dygn i kylen.