Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sigrid báránys pissaladière med paprika och getost

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Det här är inte en pissaladière – den berömda lökpizzan från Nice – men det är en lekfull blinkning i Sydfrankrikes riktning.

Ingredienser

  • 3 gula lökar

  • 2 msk smör + 2 msk olivolja till stekning

  • 2 röda paprikor

  • 1 gul paprika

  • 1 ark smördeg

  • 1-2 dl riven hård getost, parmesan eller pecorino

  • några kvistar färsk timjan
  • 
svartpeppar efter smak

  • färsk basilika till garnering (kan uteslutas - pizzan är vacker ändå)


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på grill, 250 grader. Pensla paprikorna med olja och lägg dem på en plåt nära grillelementet. Grilla dem runtom så att de får ordentliga svarta blåsor. Lägg dem i en skål, täck med en tallrik och låt dem svalna.

  2. Strimla löken och stek den sakta mjuk i smör och olja. Det här tar cirka 20 minuter. Salta och peppra.

  3. Skala, kärna ur och strimla paprikorna fint.
  4. 
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut smördegen på bakplåtspapper på en plåt, täck smördegen med lök och paprika och strö över hackad färsk timjan och riven getost. Salta lätt och peppra.

  5. Grädda pissaladièren tills smördegen är gyllenbrun och puffig och osten bubblig, det tar cirka 15-20 minuter. Låt den svalna något.

  6. Skär upp pissaladièren i små rutor och servera ljummen eller sval.