Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sesampanerad torsk med wokade grönsaker och ­citron

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Att panera med sesamfrön förhöjer smaken samt gör att torsken ser mer aptitlig ut. Innehåller 423 kcal per portion.

Ingredienser

2 portioner
  • 250 gram torsk
  • 1 ägg
  • 1/2 dl torkade sesamfrön
  • 1/2 dl ljust bovetemjöl
  • 1/2 citron
  • 1 paprika röd
  • 2 dl blomkåls­buketter
  • 2 morötter
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl turkisk yoghurt

Så här gör du

  1. Skär paprika och morot och dela blomkål i små buketter. Skär upp fisken i lagom stora portionsbitar.
  2. Vispa upp äggen och lägg i en skål. Lägg bovetemjöl i en annan skål och sesamfrön i en tredje.
  3. Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och sist i sesamfrön. Placera dem i en smord stekpanna och stek ett par minuter på varje sida.
  4. Fräs hastigt upp grönsakerna i en annan smord stekpanna eller wok. Låt dem fräsa tills de är något mjuka men ­fortfarande spänstiga.
  5. Pressa citron över fisken och servera med de wokade ­grönsakerna och en klick ­turkisk yoghurt.