Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sesampanerad fisk, varm spenat och dillmajonnäs med röd rom och räkor.

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Krispig panering och god smak från sesamfrön. Servera med varm spenat och dillmajonnäs med röd rom och räkor.

Ingredienser

4 portioner

Fisken

  • 400-600 g Vit fisk ex sej
  • 1 st Ägg
  • Sesamfrön
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Kokosolja

Spenaten

  • 500 g Spenat
  • Salt
  • Peppar

Räksåsen

  • 2-3 dl Egengjord majonnäs
  • 1 st Vitlöksklyfta, riven
  • 4 msk Dill
  • 1 burk Röd rom
  • 3 dl Räkor
  • Citron, pressad

Så här gör du

  1. Dela 400-600 g vit fisk i portionsbitar. Vänd fisken först i uppvispat ägg och sen i sesamfrön. Stek i kokosolja på medelvärme. Salta och peppra.
  2. Värm 500 g hackad fryst spenat med lite vatten Salta och peppra.
  3. Blanda ingredienserna till såsen.