Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sesambröd med fetaost, rosmarin och oliver

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ett festligt och smakrikt bröd som är fyllt med ost och oliver. Välj vilken form du ger brödet. Jag valde en rund form. Receptet är inspirerat av www.tasteline.com.

Ingredienser

1 portion
  • 8 st ägg
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl kokosmjöl
  • 4 msk Psylliumhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl sesamfrön
  • 1-2 tsk rosmarin, torkad
  • 150 g fetaost
  • 1 dl oliver, gröna, utan kärnor
  • kokosolja eller smör till formen
  • sesamfrön till formen
  • uppvispat ägg att pensla med

Så här gör du

  1. Vispa upp ägg tillsammans medvatten och rapsolja. Rör ner mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, psylliumhusk, torkad rosmarin och sesamfrön. Vänd sist i smulad fetaost och oliver. Låt smeten svälla 10 min. Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund springform. Smörj formen med kokosolja och bra med sesamfrön. Bred ut smeten i formen och pensla med ett uppvispat ägg. Strö över vallmo- eller sesamfrön och grädda 30-40 min 200 grader Celsius.