Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Senapssill med pepparrot

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Senapssill recept. Så här görs såsen till en riktigt god senapssill.

Ingredienser

4 person(er)
  • 300-400 g (skinnfri) strömmingsfile

Lag:

  • 1 dl ättikssprit 12%
  • 5 dl vatten
  • 0,5 msk salt

Sås:

  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk mörk fransk senap
  • 3 msk socker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk kikkomansoja
  • 1 msk vatten
  • 4 msk finskuren färsk dill
  • 1 msk finskuren gräslök
  • nymalen vitpeppar
  • salt
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 dl filmjölk

Dekoration:

  • dill
  • gräslök
  • nyriven pepparrot

Så här gör du

  1. DAG 1: Blanda ingredienserna till lagen och lägg i strömmingen och ställ i kyl över natten, cirka 12 timmar.
  2. DAG 2: Såsen: Blanda samtliga ingredienser utom rapsolja och filmjölk tills sockret löst sig. Rör ner oljan och sist filmjölken, krydda med nymalen vitpeppar och salt.
  3. Lyft upp strömmingen ur lagen efter 12 timmar och torka den noga, blanda sedan med senapssåsen. Låt dra och garnera med dill, skuren gräslök, nyriven pepparrot och kanske en snaps. Läckö Slottsaquavit passar fint.