Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Seafood bowl med råris

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Läcker bowl med fisk, skaldjur, krämig aioli, dill och citronklyftor. Välj om du vill ha råris eller fullkornsris till grytan.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl råris eller fullkornsris
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 fänkål
  • 1 msk raps- eller olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 7 dl fiskbuljong eller grönsaksbuljong (lantbuljong)
  • 1 burk körsbärstomater
  • 600 g fisk, till exempel torsk, skrei och lax
  • ½-1 tsk salt
  • 200 g hjärtmusslor eller blåmusslor
  • 200 g räkor, skalade
  • svartpeppar, malen

Tillbehör

  • dill
  • 4 citronklyftor
  • 2 dl aioli

Så här gör du

  1. Koka riset enligt förpackningen.
  2. Skala morötterna och palsternackorna. Skiva morötterna och skär palsternackorna och fänkålen i bitar. Fräs rotfrukterna i oljan i en kastrull eller gryta tillsammans med fänkålen, tillsätt vitlöken mot slutet. Häll på fiskbuljongen och körsbärstomaterna, koka upp och sjud på medelvärme i cirka 20 minuter med lock.
  3. Skär fisken i cirka 3x3 centimeter stora bitar och lägg i, salta. Sätt på locket och koka upp, lägg i musslorna och sätt på locket igen, låt koka tills alla musslor öppnat sig (om det är någon som inte öppnar sig plocka bort den). Lägg i räkorna och strö över peppar.
  4. Servering: Fördela riset i portionsskålar, lägg i grytan och servera med dill, citron och aioli.