Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Scones på fyra olika sätt

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Scones är perfekt att baka för att lyxa till frukosten, fikat eller mellanmålet. De går snabbt att göra och är dessutom enkla att variera. Här visar vi fyra olika sorters scones som du kan svänga ihop på nolltid. Blanda i det du tycker är godast och njut med smör, ost och sylt.

Ingredienser

12 scones
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 krm salt
  • 150 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk

Baconfyllning till 3 scones

  • stekt bacon i strimlor

Godisfyllning till 3 scones

  • valfritt godis, exempelvis non stop

Bananfyllning till 3 scones

  • mosad banan
  • mörk choklad
  • hasselnötter

Blåbärsfyllning till 3 scones

  • blåbär
  • socker (valfritt)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen.
  3. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg. Sluta när du kan forma massan till en deg.
  4. Dela upp degen i fyra olika delar om du vill testa på alla fyllningar. Lägg varje del i en skål och tillsätt en av fyllningarna i varje skål. Totalt blir det tolv scones fördelat på fyra skålar med tre i varje.
  5. Lägg ut bullarna på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord form.
  6. Grädda dem mitt i ugnen i 10-12 minuter.