Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Scones med rågsikt

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Scones med rågsikt
Örjan Pettersson

Helt vanliga enkla scones, men med rågsikt och smetana som är laktosfritt.

Ingredienser

4 portion
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 100 g smör laktosfritt
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 2 dl smetana
  • 1 st ägg

  • 2 tsk bakpulver

Så här gör du

  1. Blanda 2 dl vetemjöl och 2 dl rågsikt i en skål med socker, salt bakpulver. Ha ner smöret o arbeta in det i blandningen så det blir grynigt. Tillsätt sedan ett ägg och rör ner. Efter att du arbetat in det så tillsätt smetana och arbeta in. Lägg över degen på bakbordet med det sista av mjölet och knåda ordentligt så du får en smidig och len deg. Dela i mindre bitar (ca 10 st jämnstora eller två kakor som är utplattade och runda.) Grädda lite över mitten i ugnen i 225-250 grader i 10-15 minuter tills de fått en gyllenbrun färg. Servera gärna med philadlfiaost och sylt.
Du kanske även gillar