Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Schnitzel med sparris

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat
Schnitzel med sparris
MALTE DANIELSSON

Här lär du dig tillaga egen schnitzlar. Resultat är magiskt! Innehåller 462kcal.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 fläskschnitzel
  • salt och vitpeppar
  • 1 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk smör
  • 1 citron
  • 2 knippen vit sparris, 600g
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • en knippe färsk bladpersilja
  • 50 g kapris

Så här gör du

  1. Lägg schnitzelskivorna på en skärbräda. Banka ut dem lite och gnid in dem i salt och peppar. Vispa ihop ett ägg i en djup tallrik och lägg mandelmjöl på en annan tallrik. Panera köttet genom att först doppa det i ägget och vänd schnitzlarna i mjölet därefter.
  2. Stek schnitzlarna gyllenbruna i smör i cirka 3 minuter på var sida. Skiva citronskivorna och lägg vid sidan om.
  3. Koka sparrisen i vatten i cirka 10 minuter. Häll av vattnet och lägg på ett uppläggningsfat. Häll på olivolja och strö på salt och svartpeppar. Hacka persilja grovt och blanda ner i sparrisen. Servera schnitzlarna med sparris och kapris.
Du kanske även gillar