Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Säsongens grönsakspaj

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 person(er)

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl kesella

Fyllning:

  • 4 st morötter
  • 75 g sockerärter
  • 3 st sommarlökar
  • 5 st körsbärstomater
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • salt
  • 2 dl riven ost
  • peppar

Servering:

  • 400 g stekt, skivad rostbiff
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk flytande honung
  • oregano
  • basilika

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman mjöl, smör och kesella till en deg, gärna i matberedare. Kavla ut och lägg i en form, 24 centimeter i diameter.
  2. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter. Skrapa morötterna och skär i slantar. Dela löken med en del av blasten kvar i kvartar.
  3. Förväll morötter, sockerärter och lök i saltat vatten och låt rinna av väl. Lägg i pajformen tillsammans med delade tomater.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll i formen, strö över ost. Sänk ungstemperaturen till 200 grader och grädda i 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
  5. Lägg upp rostbiffen på ett fat. Vispa ihop vinäger, olja, soja, honung och hackade örter och häll över köttet. Servera till pajen.