Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sashimi bowl

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Läcker bowl med både tonfisk och lax. Servera med wasabimajonnäs, inlagd gurka och japansk soja.

Ingredienser

4 portioner

Inlagd gurka

  • 1 msk ättika
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk vatten
  • 10 centimeter gurka
  • ½ röd chili

Wasabimajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1-2 tsk wasabi (beroende på hur starkt man vill ha)

Sashimi bowl

  • 8 dl kokt sushiris eller jasminris
  • 200 g skinnfri laxfilé, gärna salmalax
  • 200 g tonfisk (se till att den är MSC-märkt)
  • 10 centimeter rättika
  • 200 g räkor med skal
  • shisoblad eller mizuna
  • 60 g gari (inlagd ingefära)
  • 1 dl edamamebönor
  • 1 dl wasabiärtor
  • 4 msk laxrom eller löjrom
  • sesamfrön

Tillbehör

  • 1 dl japansk soja

Så här gör du

  1. Inlagd gurka: Vispa ihop ättika, socker och vatten. Vispa tills sockret löst sig. Hyvla gurkan tunt på en mandolin och lägg ner i lagen. Skiva chilin och blanda i skivorna.
  2. Wasabimajonnäs: Blanda ihop majonnäs och wasabi.
  3. Sashimi bowl: Koka riset enligt förpackningen.
  4. Skär laxen och tonfisken i tunna skivor med en vass kniv.
  5. Skala och svarva rättikan eller skär den i tunna strimlor och lägg i en skål med kallt vatten. Häll av vattnet efter ett par minuter.
  6. Skala räkorna.
  7. Servering: Lägg sushiriset i portionsskålar. Lägg i lax, tonfisk, rättika, räkor, shisoblad, gurka, gari, edamamebönor och wasabiärtor i grupper. Toppa med rom och strö över sesamfrön. Servera med wasabimajonnäs och soja.