Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sandras bästa brownies

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Alla ingredienser i en matberedare. Inget vitt socker eller gluten och inga mjölkprodukter. Ibland är det enklaste även det absolut godaste! Servera denna chokladskapelse med bär och ex. bananglass för en riktig hit på dessertbordet!

Låt gärna brownien stå till ett par timmar i kylen, eller över natten, för bästa resultat. För en tjockare kaka – dubbla receptet.

Ingredienser

1 mindre ugnsform (20 x 20)
  • 2 st ägg
  • 10 st urkärnade dadlar
  • 50 g smält kokosolja
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 nypa flingsalt

Så här gör du

  1. Kärna ur dadlarna och smält kokosoljan.
  2. Kör alla ingredienser i en matberedare till en slät smet.
  3. Töm upp i en ugnsform/plåt klädd med bakplåtspapper, eller om du hellre vill smöra den.
  4. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 10 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar ut den!
  5. Låt den svalna och sedan stelna i kylen.