Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Salviakryddad, marinerad fläskfilé

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg


Den marinerade fläskfilén passar utmärkt på alla typer av tillställningar där maten ska vara förberedd i god tid. Servera med en vitlöksdoftande ljummen sallad på tomat, zucchini och champinjoner.


Ingredienser

4 portioner
  • 400 g fläskfilé
  • ett knippe färsk salvia

Kryddblandning

  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk finstött rosmarin

Marinad

  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl vinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk fransk senap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 finhackad lök

Så här gör du

  1. Klappa in köttet med kryddblandningen och bryn för att få färg.
  2. Tillaga i ugn 225 grader, 20 min. Låt svalna. Skiva köttet i cirka 1 centimeter tunna skivor.
  3. Blanda marinaden och marinera köttet kallt över natten. Toppa med smörstekta salviablad vid servering. Servera med den ljumma champinjonsalladen.