Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Salty chocolate cookies

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Härliga glutenfria chokladkakor med saltrostade mandlar. Strö över lite flingsalt och grädda mitt i ugnen i 6-7 minuter.

Ingredienser

30 st
  • 200 g smör
  • 2 dl kokossocker
  • 2 ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 dl hasselnötsmjöl
  • 2 msk bovetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 krm salt
  • 1 ½ dl saltrostade mandlar, grovt hackade
  • 100 g mörk choklad, grovt hackad
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Rör ihop kokossocker och ägg i en bunke.
  4. Blanda mandelmjöl, hasselnötsmjöl, bovetemjöl, kakao, bikarbonat, vanilj och salt i en bunke. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten och rör sedan i smöret. Låt degen stå och svälla cirka 10-15 minuter.
  5. Forma degen till runda bollar och lägg ut på plåtar med bakplåtspapper, platta till bollarna lätt med fingrarna. Tryck ner mandlarna och den hackade chokladen i kakorna, strö över lite flingsalt.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 6-7 min. Låt kakorna svalna på plåten.